The Business Year

program:

Ofis, 320m2


konum:

Beşiktaş, İstanbul, Türkiye, 2016


durum:

İnşaa edildi


yüklenici:

Aks Mimarlık İnşaat


fotograf:

Alt Kat Architectural Photography

The Business Year Medya Ofisi için tasarlanan ofis, İstanbul’un merkezinde konumlanmış Barbaros Plaza’nın 12. Katında şehir manzarasına hakim bir lokasyonda yer alır. Plaza’da bulunmanın getirdiği kurumsallığı, bir medya ofisi olmanın yaratıcılığı ile birleştiren ofisin tasarımında sıcak, yaratıcı ve doğa dostu bir ortam kurmak hedeflenir. Bu yaklaşımla tasarlanan ofis, çalışanlarına samimi bir ortam sunan, plaza ofisi’nin mesafeli ve soğuk algısını değiştiren, ortak alanlarda kurgulanan sürprizli işlevler ile ofis hayatını canlandırılan; çalışanların dinamik, heyecanlı, konforlu ve üretken hissedeceği bir mekan olarak kendini gösterir.

Üç cephesi boğaz ve kent manzarası ile çevrili ofisin uluslararası yapısına ve işleyişine uygun çalışma bölüntüleri oluşturulurken, dergi’nin editörlerinin ve tasarımcılarının bulunduğu mahaller açık ofis mantığında ortak çalışma alanlarının çeşitliliği ile dikkat çeker. Ofis’in beyni olan “üretim” grubunun yer aldığı açık ofiste tasarlanan “Meet-Up Room”, “Open Research Library” ve “Idea Wall” sayesinde ekip çalışması güçlenirken üretimin sürekliliği sağlanır. Ortak çalışma alanlarının yansıra, sirkülasyon ve ortak alanlarda yer alan nişler de ofisin ihtiyaçlarına yönelik olacak şekilde fonksiyonel tasarımlarla canlandırılır. Koridorlarda yer alan “Kitchenette”, “Lounge Point” ve “Printing Point” gibi donatılar, ofis çalışanlarının bir yandan soluklanırken bir yandan da sosyalleşmesini sağlar. Ofis kompozisyonunun manzara ve gün ışığından maksimum verimde faydalanacak şekilde geliştirilmesi planlamada ve konfigürasyona önemli bir parametredir. Yapının çeperlerinde genelde atıl kalan alanlar ise, 360 derece manzaraya bakarak ayakta çalışılabilecek noktasal tasarım elemanları ile canlandırılır. Tasarlanan mobilyalarda ve kullanımlarda medya iletişim ofisinin kimliğini yansıtacak nüanslar kendisini mobilyaların detaylarında kitaplıklarla ve basılı görsellerle gösterir.

The Business Year 03

TBY Ofisi’nin tazelenen kurumsal kimliği ve oluşturulan yeni imajı göz önünde bulundurulurken, ofisin çevre (doğa) dostu tavrı mekana da yansıtılmıştır. Bahçeli ve müstakil bir Villa’dan Plaza’ya taşınma durumunun yaratabileceği yabancılık, Plaza’da kurgulanan çeşitli ve nitelikli peyzaj elemanları ile giderilir. Geçirgen ve yarı geçirgen seperatörler yeşil elemanlar ile sağlanırken çalışanlar için doğal ve iç açıcı bir ortam yaratır. Bu yeşil dokunuşlar, zaman zaman teraryumlar ve mobilyalarda yer alan saksı detayları ile kendini gösterir. Giriş bölümünde yer alan logo duvarına yerleştirilen teraryumlar ofisin doğa ile iç içe tavrını girişten itibaren belli eder.

Doğal ve sürdürülebilir malzemelerin kullanımı ofisin tüm mahallerinde kendini gösterir. Zeminde kullanılan organik vinil malzeme’den masalarda tercih edilen doğal meşe malzemeye kadar ofisin tüm elemanları sıcak bir ortam yaratır. Yapısal elemanlardan, ofiste kullanılan renklere kadar mekanın doğa dostu kimliği güçlendirilir.

The Business Year 02 The Business Year 01 The Business Year 04 The Business Year 05 The Business Year 06 The Business Year 07 The Business Year 08 The Business Year 09 The Business Year 10 The Business Year 11 The Business Year 12 The Business Year 13 The Business Year 14 The Business Year 15 The Business Year 16 The Business Year 17 The Business Year 18 The Business Year 19 The Business Year 20 The Business Year 21 The Business Year 22 The Business Year kat planı