Perspective Office

program:

Mixed-use, 4100m2


location:

Mersin, Turkey, 2015


status:

Built


contractor:

Arıcan Construction

Due to its unique location and mixed-use setting, the building offers a sustainable lifecycle. The shops that are located on the ground floor creates public usage for both the civilians and the residents of the offices above. These shops work as an inverse duplex activating the gardens on the east side of the building. Buildings architectural approach is to intervene the outside and inside sensation. By the existence of vertical gardens the office residents are isolated. The wooden blinds that are located according to the light are creating an environment where you can comfortably work in a climate such as Mersin.

Perspective Office 01 wood separator back facade Perspective Office 02 back facade entrance Perspective Office 03 floor gardens facade Perspective Office 04 balconies Perspective Office 05wood transparent facade Perspective Office 06 wood panel city view Perspective Office 07 wood panels steel structure Perspective Office 08 shadow irregular facade Perspective Office 09 minimal facade design Perspective Office 10 building entrance landscape design Perspective Office 11 wood facade design Perspective Office 12 wood stone steel harmony Perspective Office 13 balcony wood separator Perspective Office 14 green balcony wood separator Perspective Office 15 wood separator transparent facade design Perspective Office 16 wood panel detail Perspective Office 17 green balcony wood panels Perspective Office 18 facade night lighting Perspective Office 19 floor garden night lighting Perspective Office 20 wooden facade night lighting Perspective Office 21 facade rythm night lighting Perspective Office ground floor plan Perspective Office floor plan