Dental Club Polyclinic

program:

Polyclinic, 220m2


location:

Bakırköy, Istanbul, Turkey, 2015


status:

Under construction

The smooth transitions and forms in the circulation areas create warmth and coziness in publicly used places. In a plan scheme that is dominantly linear, the circulation is located on the side that has maximum transparency and it leaves the clinic areas on the more isolated side. This contrast is seen on the material choices. The design concept of the space uses constrains such as existing pillars as a guide and joins them with a single curve. The intersection of this curve and the existing plan generates surprising and functional design elements in the project. The composition of public spaces that starts with the reception diffuses to the circulation area by creating specialized usages such as kitchenette and lounge areas.

Dental Club Polyclinic 02 Dental Club Polyclinic 03 Dental Club Polyclinic 04 Dental Club Polyclinic 05 Dental Club Polyclinic 06 Dental Club Polyclinic 07 Dental Club Polyclinic 08 Dental Club Polyclinic floor plan